Na 8. Međunarodnom sajmu zaštite životne okoline, “BiS Reciklažni centar” je promovisao TOTAL LAMP RECYCLING SYSTEM, nedavno nabavljeni sistem za reciklažu svih vrsta sijalica. S obzirom da je ovo prvi ovakav sistem u Srbiji,  interesovanje je pokazao i Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, koji je prvog dana Sajma, neposredno nakon zvaničnog otvaranja, posetio štand “BiS Reciklažnog centra” razmenivši utiske sa Božidarom Potkonjakom, menadžerom ovog reciklažnog centra.

Štand “BiS Reciklažnog centra” su posetili i predstavnici Nemačkog privrednog udruženja u Beogradu, predstavnici CESID-a, mnogi poslovni partneri, Zoran Marković, biznismen i vlasnik telekomunikacione kompanije, Marija Nikolić, novinarka “Blica” i dr.

Sajam je bio prilika da se demonstriraju nove tehnologije u oblasti ekologije, ali i da “BiS Reciklažni centar” potvrdi svoje pozicije najopremljenijeg operatera za reciklažu elektronskog, električnog i računarskog otpada.

Prvog dana Sajma, postavljen je kontejner ispred HOME CENTER-a, tržnog centra na ulasku u Sajmište, kako bi posetioci, izlagači, ali i ostala pravna i fizička lica mogla da odlože svoj EE otpad. Za svaki kilogram ovog otpada BiS Reciklažni centar će uplatiti 10 dinara na račun NURDOR-a, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.