BiS Reciklažni centar organizuje akciju prikupljanja elektronskog i električnog otpada od gradjana u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećima u Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Somboru, Žitištu i Pančevu.

Akcija će se održati u subotu 11. decembra u kojoj će gradjani moći doneti svoj stari: šporet, frižider, televizor, računar, peglu, telefon, mikrotalasnu odnosno sve što radi na struju. U Pančevu gradjani mogu doneti EE otpad na adresu Maksima Gorkog 2. Tu će biti postavljen specijalni kontejner pravljen isključivo za EE otpad koji sprečava nelegalno iznošenje otpada kao i zaštitu istog od uticaja kiše i snega.

Ova akcija predstavlja najveće organizovano prikupljanja EE otpada u jednom danu u gradovima u Vojvodini. 2010. godina je bila godina u kojoj smo dosta radili na edukaciji gradjana o ekologiji i problemu zaštite životne sredine a najvažnije kako da na pravilan i legalan način odlože svoj elektronski i električni otpad. Zato želimo da ovom akcijom omogućimo da u novu godinu Vojvodina udje očišćena od ovog štetnog otpada.
Akciji se priključio NVO „Eco Green Team“ čiji će članovi pomoći u promociji i realizaciji ove akcije.

Pozivamo sve gradjane koji žele da daju svoj doprinos čišćenju Vojvodine da se o tome više informišu na besplatnoj EKO liniji 0800 333 033. Pružite ruku prirodi priključite se akciji.