Svaki elektronski uređaj koji završi na neadekvatnom mestu, kontejneru, ulici, još je jedna karika koja doprinosi lošem ekološkom stanju jer e-otpad u sebi sadrži neke od opasnih materija. Iz ovih razloga, sada i u Srbiji, po ugledu na svetske standarde, pruža se mogućnost da stari kompjuter/monitor/laptop dostavite u neku od 11 prodavnica PC Centra širom Srbije i samim tim ostvarite popuste pri kupovini novih.

PC centrar je na ovaj način postao prva kompanija koja kroz svoje maloprodajne objakte nudi mogućnost da se građani, na ekološki način – reciklažom, reše svojih zastarelih IT uređaja.

“PC Centar, kao društveno odgovorna kompanija pokreće akciju “Staro za novo” u saradnji sa ovlašćenim reciklažnim centrom e-otpada, svesna koliko je bitno čuvati ekosistem koji zavisi od svih nas, a opet od koga i mi svi zavisimo. Cilj akcije je očuvanje životne sredine recikliranjem IT otpada. Stoga, pozivamo sve ljude dobre volje da svoje stare kompjutere i monitore donesu u bilo koju od prodavnica PC Centra kako bi se oprema odnela na “sigurno” i reciklirala. Naravno, i PC Centar se potrudio da vas nagradi te je svakom donosiocu stare opreme omogućio popust od 1000 din. pri kupovini novog monitora, kao i 3.000 din. pri kupovini novog kompjutera ili laptopa,” navela je Ivana Vlahović, marketing menadžer PC Centra. Adrese i brojeve telefona prodavnica PC Centra, kao i sve detaljnije informacije u vezi sa akcijom možete dobiti preko telefona 011 37 30 999 ili na www.pccentar.com !