13.11.2010. Pančevo – BiS Reciklažni centar u saradnji sa NVO „Eco green Team“ je učestvovao na projektu „Nije otpad svaka ambalaža, nauči šta je reciklaža“.

Ovaj program Srpskog hemijskog društva i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu koje je podržalo i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, održan je od 8. do 12. novembra u Pančevu u Omladinskom resursnom centru.

Projekat „Nije otpad svaka ambalaža, nauči šta je reciklaža“ je za cilj imao edukaciju najmladjih, odnosno učenika petog razreda osnovne škole „Isidora Sekulić“. Predavači sa Tehnološkog fakulteta, „Higijene“ Pančevo, BiS Reciklažnog centra i NVO „Eco Green Team“ učenicima su u interaktivnim predavanjima i radionicama približeni pojmovi reciklaže, problem zaštite životne sredine kao i podizanje svesti o ekologiji.
Učešće u ovoj akciji predstavlja nastavak programa edukacije najmladjih a predhodila joj je akcija „Škola mladih ekoloških lidera“ od strane Srpskog hemijskog društva i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu u saradnji sa američkom ambasadom i ekološkim društvom „Green Bike“ gde je menadžer BiS Reciklažnog centra, Božidar Potkonjak držao edukativnu radionicu deci VII i VIII razreda u ekološkom kampu na Divčibarima.

BiS Reciklažni centar kao društveno odgovorna kompanija učešćem u ovoj akciji nastavio je dobru praksu edukacije najmladjih jer ekološke navike treba da se stvaraju i razvijaju od najranijih godina kako bi sutra oni bili gradjani koji veoma vode računa o zaštiti životne sredine u Srbiji.