Nagradna igra koju su 5. decembra prošle godine pokrenuli AVIV Park i BiS Reciklažni centar, pod nazivom: “STARO DONESI, NOVOgodišnje ODNESI” – pokazale je dobre rezultate!

Namenski kontejner za pravilno odlaganje elektronskog i električnog otpada koji je postavljen na parkingu AVIV Parka punio se rashodovanim frižiderima, klima uređajima, šporetima, veš mašinama, televizorima, radio aparatima, monitorima, tastaturama, miševima, skenerima, fax mašinama, tosterima, mikserima, bušilicama, video igricama, konzolama, kablovima, tranzistorima, stabilizatorima, fluorescentnim cevima, sijalicama…

Pančevci i Pančevke su svakodnevno donosili ovu vrstu otpada, a za taj svoj “ekološki trud” dobijali su kupon koji, nakon što bi popunili svojim podacima, ubacivali “u bubanj”, odakle su srećne dobitnike vrednih nagrada odredile izvlačenjem naše glumice, Milena Predić i Maša Dakić, i to u raskošnom Novogodišnjem programu koji je bio upriličen 29. decembra, kada se akcija i završila. Nagrade su dodelili gotovo svi zakupci AVIV Retail Parka: DIS,  Deichmann, PASSAGE, TAKKO, FOX, TREF Sport, Peacocks, ĐAK Sport, LAGUNA, URADI SAM, JYSK i GOLDEN BEAUTY.

BiS Recikažni centar je poklonio bicikl, a AVIV Park mašinu za pranje rublja.

Svi su oni dodatno stimulisali Pančevce da u što većem broju donose elektronski i električni otad. Na kraju akcije je BiS Reciklažni centar za svaki kilogram prikupljenog otpada uplatio 20 dinara po klogramu na račun  devetogodišnje Vasilise Milekić, a za njeno lečenje, kako bi se zajedno sa AVIV Parkom i svim pojedincima  koji učestvuju u ovoj akciiji pridružili humanitarnoj akciji koja ima za cilj izlečenje ove devojčice koja je, nesrećnim slučajem, zadobila  teške opekotine. Tako je Deda Mraz zahvaljujući inicijativi BiS Reciklažnog centra stigao i u Vasilisin dom. Nakon serije operacija koje je još očekuju, sve što ona želi je da postane – balerina.

BiS Reciklažni centar će nastaviti sa humanitarnim akcijama prikupljanja električnog i elektronskog otpada u saradnji sa AVIV Parkom i u korist drugih sugrađana kojima je neophodna medicinska pomoć.