09.09.2010. Pančevo (Omoljica) – U četvrtak je kompanija „Božić i sinovi” proslavila 25 a kompanija „GOWI” 10 godina uspešnog postojanja i poslovanja. Na proslavi koja je priredjena u klubu „Easy” na Adi Ciganliji, pored zaposlenih bio je veliki broj gostiju iz inostranstva (Engleske, Irske, Nemačke), državnih ministarstava, poslovnih partnera i predstavnika medija.

Svim prisutnima prvo se obratio gospodin Nikola Egić, direktor kompanije „Božić i sinovi”, koji je rekao da praviti uspešnu karijeru u okruženju koje je vladalo u predhodnih 25 godina, sa svim događajima koji su se dešavali nije bilo ni malo lako, ali da je ostvaren uspeh. To je omogućilo da danas kompanija ima najviše znanja iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja u kojoj se znaju ciljevi kao i evropske direktive prema kojima se odlučno ide.

U ime poslovnih partnera iz inostranstva, gospodin Majk Smart se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poslovanju i poželeo još 25 uspešnih godina posle kojih „kormilo” kompanije „Božić” treba prepustiti „Sinovima”.

Poslednji se obratio gospodin Jovica Božić, vlasnik kompanije, koji se zahvalio zaposlenima, spoljnim saradnicima i ljudima iz državnih ustanova koji su doprineli da kompanija „Božić i sinovi” slavi četvrt’ veka uspešnog poslovanja.

Zaposlenima koji su u kompaniji „Božić i sinovi” više od 10 godina podeljeni su vredni pokloni a oni su: Kokanović Dragan, Dokna Slavica, Nikolić Milovan, Potkonjak Božidar, Petrović Đurđina, Živković Biljana, Božić Dragan, Milorad Božić, Gatarić Slavica, Popović Zoran, Topalović Sreten, Nikola Egić.

Veliki je broj onih koji gospodina Božića znaju kao vrhunskog sportistu i šampiona u karateu, ali ono što mora da se istakne jeste da je tokom svoje poslovne  karijere  nastavio da osvaja  mnoge šampionate u biznisu.

Prvi biznis je započeo marta 1985. godine otvaranjem servisa „Auto Zeka” koji je ubrzo, prerastao u vodećeg distributera polovnih guma u Regionu, a ubrzo su otvorene i kompanije „Zeka Gmbh” u Frankurtu i „Zeka Ltd” u Londonu (1991).

U junu 1995. godine osnovana je kompanija „Božić i Sinovi”, koja se ubrzo pozicionirala kao vodeći distributer  polovnih brand name računara u regionu čime je započeto kreiranje brenda „Božić i Sinovi”.

Već naredne godine 1996.  otvorena je nova kompanija u Republici Srpskoj „Božić & Co” koja je ubrzo postala lider u distribuciji  polovnog hardvera i guma.

2000. godine je u okviru Božić i sinova formiran softverski tim GOWI koji je bio angažovan od strane „GOWI Group Ltd” iz Velike Britanije, kompanije koju je gospodin Božić osnovao sa svojim partnerima iz Engleske.

U junu 2006. godine u okviru kompanije „Božić i Sinovi” osnovan je prvi Reciklažni centar elektronske i električne opreme u regionu, prepoznatljiv pod nazivom „BiS Reciklažni centar”, koji je danas izrastao u jedan od najrespektabinijih postrojenja za tretman otpada na prostoru Balkana. BiS Reciklažni centar je 2008. dobio Nacionalnu nagradu za društveno odgovrno poslovanje u kategoriji malih i srednjih preduzeća.