Svesni da su mladi, talentovani i vredni ljudi najizvesnija budućnost Srbije, Kompanija “Božić i sinovi” je u petak, 15. jula, potpisala ugovor o donaciji sa beogradskom Matematičkom gimnazijom.

Jovica Božić, vlasnik Kompanije “Božić i sinovi” i Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije,  postigli su dogovor o dugoročnoj saradnji na obostrano zadovoljstvo.

Neposredni povod je odlazak osamnaestogodišnjeg Alekse Stankovića, maturanta ove Gimnazije, na Svetsko takmičenje informatičara, na Tajland. Zahvaljujući finansijskoj podršci Kompanije “Božić i sinovi”, Aleksa će se pridružiti reprezentaciji Srbije koju čine četiri najbolja matematičara. Inače, Aleksa Stanković je ove godine odneo pobedu na državnom takmičenju najboljih matematičara iz svih srednjih škola.

Ovo nije prvi put da Kompanija “Božić i sinovi” pomaže mlade i talentovane, a ideja je da se uskoro promoviše Fondacija “BIS ZA MLADOST I OBRAZOVANJE” koju ova Kompanija osniva sa ciljem da omogući školovanje najboljim učenicima i studentima.

“Najveći srpski potencijal su mladi i obrazovani ljudi, a na nama je obaveza  da ih zadržimo u Srbiji koko bi njihovo znanje uložili u sopstveni razvoj”, rekao je Jovica Božića, vlasnik Kompanije “Božić i sinovi”.