“BiS Reciklažni centar” posluje u okviru Kompanije “Božić i sinovi”, čiji je osnivač i vlasnik Jovica Božić. Prenosimo intervju koji je 17. decembra objavljen u “Pančevcu”, a čiji je autor novinar Zoran Stanižan.

Jovica Božić živi na relaciji Pančevo – London, a već trideset godina ostvaruje odlične poslovne rezultate kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Vlasnik je prvog reciklažnog cetra u Srbiji, većinski vlasnik softverske kompanije “Gowi” i partner srpskog ogranka “Microsoft”-a. Odnedavno je i investitor u nekoliko projekata u Srbiji i u regionu.

– Ulaganje u životnu sredinu je neminovnost, rekao je Jovica Božić za “Pančevac”. To je potreba i obaveza svakog odgovornog pojedinca. U principu, svaki moj poslovni potez iniciran je dešavanjima na evropskom poslovnom tržištu i željom da iskustva i praksu razvijenih zemalja prenesem u Srbiju.

Upravo rukovodeći se ovakvom poslovnom filozofijom, Jovica Božić je za “BiS Reciklažni centar” nedavno uvezao TOTAL LAMP RECYCLING SYSTEM zahvaljujući kojem je Srbija dobila pogone za reciklažu svih vrsta sijalica i fluorescentnih lampi.

– Ako si prvi, veća je šansa da u razvoju posla odmakneš dalje od konkurencije. To ne znači da drugi ne mogu da te stignu, ali imaš prednost koju, ako si sposoban, možeš da održavaš, kaže Jovica Božić i dodaje da svaku njegovu poslovnu ideju prati i detaljan biznis plan. Poučen iskustvom, tvrdi da u ozbiljnom poslu profit dolazi tek nakon nekoliko godina.

– Ekonomski razvoj i poslovni uspeh ne mopže da se temelji na strategiji: sedim i čekam. Agresivan nastup i visok prag propagandnog pritiska, ključ su uspeha. Brošure, katalozi, medijske kampanje i bilateralni susreti privrednika pospešuju stvaranje pozitivnog imidža, zaključuje Jovica Božić.