06.08.2010. Pančevo – U Maloj Sali Gradske uprave grada Pančeva svečano je potpisan Ugovor o osnivanju „Agencije za ekonomski razvoj grada Pančeva“ d.o.o.

Pored gradonačelnice grada Pančeva, Vesne Martinović, ugovor su potpisali i predstavnici kompanija „Božić i sinovi“ d.o.o., „Tehnomarket“ d.o.o., „Utva Milan Premasunac“, AD Kačarevo i „Opšte udruženje zanatlija i ostalih preduzetnika opštine Pančevo“d.o.o.

Agencija je osnovana kako bi se uz pomoć privrednog sektora koji se nalazi na teritoriji opštine Pančevo lakše i efikasnije rešavala privredna pitanja. Grad Pančevo je većinski vlasnik sa 60% dok gore pomenute kompanije ravnopravno dele svoj udeo od 40%.

„Agencija će nam omogućiti da uspešnije rešavamo privredne probleme u Pančevu, da učestvujemo na konkursima kao i da organizujemo akcije i projekte koji će direktno pomoći gradjanima“ zaključio je Nikola Egić direktor kompanije „Božić i sinovi“

Svečanom potpisivanju prisustvovali su član Gradskog veća za oblast privrede Vladimir Mitrović, pomoćnik gradonačelnice za ekonomski razvoj Filip Mitrović kao i sekretar Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj Ljiljana Vuković