Povodom Međunarodnog Dana porodice, u nedelju 15. maja, NVO „Eco Green Team“ iz Pančeva, inicirala je akciju prikupljanja električnog i elektronskog otpada. Planirano je da građani donose otpad od devet do 17 sati i odlažu ga u zeleni eko-kontejner koji će biti postavljen na parkingu ispred ulaza na Sportski centar „Mladost“.

Članovi „Eco Green Team” pozivaju građane Pančeva da „pretresu“ šupe, podrume, ostave i garaže i donesu rashodovane monitore, računare, tastature, pokvarene kuhinjske sitne aparate, šporete, frižidere, veš mašine, klime, televizore, fluorescentne cevi, mobilne telefone, telefone, baterije…
Svaki donosilac električnog i elektronskog otpada dobiće poklon u skladu sa nazivom ove akcije „Otpad donesi, poklon ponesi“.

Pored JKP „Mladost“ tehničku podršku akciji, pružiće i “BiS” reciklažni centar, i kompanija „Đak“ koja će za svakog donosioca električnog i elektronskog otpada obezbediti poklon.

Pančevački “BiS” Reciklažni centar ima krašer mašinu za reciklažu fluorescentnih cevi i sistem za reciklažu rashladnih uređaja, tako da će sav elektronski i električni otpad biti pravilno tretiran, zbrinut i recikliran.