Tokom celog decembra trajala je akcija “STARO DONESI, NOVOgodišnje odnesi” tokom koje su građani Pančeva donosili elektronski i električni otpad u namenski kontejner koji je bio postavljen an parkingu najvećeg Tržnog centra u Banatu, AVIV Retail Parka. Kako bi motivisali Pančevce da se u što većem broju priključe prikupljanju ove vrste opada, zakupci su delili vredne nagrade: vrednosne vaučere, kozmetičke tretmane, nameštaj, belu tehniku… Na kraju je “BiS Reciklažni centar” u vrednosti prikupljenog otpada uplatio humanitarnu pomoć na ime nastavka lečenja devetogodišnje VAsilise koja je nastradala u požaru prošle godine.

Na predlog Danke Gladović, iz menadžmenta AVIV Parka, akcija se nastavlja i u februaru. Naime, ideja je da se svakog meseca prikuplja elektronski i električni otpad koji bi se kasnije otkupljivao na ime donacija za one sugrađane kojima je fiannsijska pomoć najpotrebnija zbog lečenja. Tako će februarska akcija biti posvećena četrnaestogodišnjem Nemanji Jeremiću koji je rođen kao nedonošče u 6. mesecu i koji je – preživeo. Na žalost, godinu dana kasnije, konstatovana mu je teška dijagnoza, između ostalog, i cerebralna paraliza. Njegova majka je upornom dugogodišnjom borbom i lečenjem koje je podrazumevalo tri komplikovane i veoma skupe operacije, uspela da mu pomogne da stane na noge i pomalo koristi štake kako bi napravio po koji korak. Da bi konačno prohodao potrebna mu je još jedna operacija u Rusiji koja je bila zakazana za septembar 2011. ali na koju, nažalost, nije otišao jer nisu uspeli da sakupe sredstva.

Zahvaljujući AVIV Parku i BiS Reciklažnom centru, ali i SVIM Pančevcima koji se donošenjem elektronskog i električnog otpada priključujju ovoj akciji, sakupiće se dodatna finansijska sredstva koja će pomoći Nemanju na mukotrpnom putu ozdravljenja.