23.,24.,25. oktobar (Beograd) – NVO Think Big Team u saradnji sa BiS Reciklažnim centrom iz Pančeva tokom vikenda će organizovati poslednju akciju prikupljanja EE otpada u okviru projekta „Recycleton 2010“. Akcija je zakazana za 24. oktobar od 10 – 15h na platou Filozofskog fakulteta. Svi koji žele mogu da donesu svoj elektronski i električni EE otpad, odnosno stare računare, računarske komponente, skenere, štampače, kablove USB-ove, UPS-eve, mobilne i fiksne telefone, punjače, pegle i video rekordere, kasetofone itd., lično ili da pozovu broj 060/0171090 na sam dan akcije ili dan pre i volonteri će doći da pokupe otpad.

Akcija „Recycleton 2010“ ulazi u finiš koji će obeležeti trodnevni skup dogadjaja u Beogradu. Pored same akcije prikupljanja EE otpada biće organizovana i predavanja i radionice o štetnosti i pravilnog odlaganja EE opreme koju će voditi predstavnici BiS-a, a za sam kraj zakazana je konferencija za novinare gde će biti prikazani rezultati akcije „Recycleton 2010“ koja se posle sedam meseci uspešno približava kraju.

Projekat “Recycleton” finansira Americki State Department, a akcija u Beogradu realizuje se uz podršku Americke ambasade u Beogradu, Americkog saveta za međunarodno obrazovanje i Privredne Komore Beograda.

Recycleton maratonska trasa prikupljanja EE otpada krenula je od Leskovca, preko Niša, Loznice, Novog Sada, Subotice i završava se konferencijom i trodnevnom akcijom u Beogradu. Prepoznavši problem nemogućnosti legalnog odlaganja elektronskog i električnog otpada za građane širom Srbije, u akciji “Recycleton”,  zelenim punktom za odlaganje, EE otpad će se na legalan  i ekološki održiv način odložiti i nakon toga reciklirati.