Nakon Krčedina, Omoljice i Starčeva, Beška se priključila akciji “VELIKA DELA MOG MALOG SELA”.

Ekološki pokret Beške, Osnovna škola “Braća Grulović”, Mesna zajednica Beška u saradnji sa BIS reciklažnim centrom organizuju akciju “Velika dela mog malog sela” u kojoj se prikuplja elektronski i električni otpada iz domaćinstava u Beški.

Građani mogu ovu vrstu otpada da donesu i ostave u namenski veleki kontejner koji je postavljen na parkingu ispred mesne zajednice, a učenici u manje PVC kontejnere u školi. Svi koji donesu bilo koji elektronski i električni otpad, popunjavaju vaučer i time stiču pravo da učestvuju u nagradnoj igri u kojoj će biti podeljlene vredne robne nagrade. Specijalna nagrada je bicikli i namenjen je za učesnika akcije koji donese najviše otpada.

Akcija se završava u nedelju 23.oktobra. Tog dana u 15 časova u Domu kulture se održava predstava „Dobro drvo” koju će izvesti učenici osnovne škole „Braća Grulović” i kulturni program, gde će gost biti Miodrag Jakšić, dečiji pesnik koji će i izvući dobitnike nagrada.

Prikupljanjem elektronskog i električnog otpada u ovoj akciji, BiS Reciklažni centar će sakupljena sredstva usmeriti na račun ekološkog pokreta, a za potrebe škole.

Cilj akcije je da se poveća ekološka svest i skrene pažnja meštanima na štetnost ove vrste otpada koji kod nas još nije našao pravo mesto u ciklusu upravljanja otpadom.