Istorijat

Kompanija Božić i sinovi doo (www.bozic.rs) prisutna je na domaćem tržištu skoro 40 godina. Počela je sa radom 1985. godine. Od svog osnivanja pa do danas, kompanija je svoju delatnost prilagođavala potrebama tržista, te su ključne tačke koje karakterišu njeno poslovanje vrlo raznolike.
Prvih deset godina svoju delatnost bazira, pre svega, na auto industriji – prodaji guma i alu felni.
Od 1996. godine kompanija kreće u novu oblast, u IT industruju i ubrzo postaje jedan od
prvih Internet provajdera. Tokom 2008. godine, Bis internet udružuje snage sa Beotel Net-om.

U želji da svojim klijentima obezbedi potpuna IT rešenja, koja pored prodaje i održavanja računarskih sistema i mreža uključuje i razvoj i održavanje aplikativnog softvera, kompanija Božić i sinovi d.o.o. 2000. godine razvija softverski tim koji će kasnije prerasti u firmu Gowi d.o.o.

Ranih 2000.-ih, okosnicu kompanije Božić i sinovi d.o.o. činio uvoz i prodaja malo korišćenih brand name računara koja se odvijala kroz kanale vrlo razvijene maloprodajne i dilerske mreže. Baveći se ovom delatnošću, kompanija dolazi u red najvećih uvoznika IT opreme, što je klasifikuje kao 15-u firmu po profitnoj stopi od 300 najvećih firmi u Srbiji i Crnoj Gori.

Odlukom države 2004. godine  polovni račinari i monitori proglašavaju se opasnim otpadom i  zabranjuje se uvoz polovnih računara u Srbiju. U potrazi za novim poslovnim resenjem, mladi tim BIS-a, predvođen iskusnim menadžerima, doneo je odluku za otvaranje reciklažnog centra za EE otpad, verujući da će se Srbija ubrzo naći u EU i da ćemo doprineti održivom razvoju  Srbije.

Juna 2006. godine dobijamo prvi dozvolu za rad kao reciklažni centar za reciklažu EE otpada.

Danas kompanija, u modernim objektima od preko 5000m² koji su u sopstvenom vlasnistvu,  organizovna je po evropskim i svetskim standardima za reciklažu EE otpada i fluorescentnih cevi i sijalica, sa kapacitetom postrojenja tretmana 26.000t/godišnje.

Kompanija se svakodnevno razvija i trenutno radi na proširenju lokacije i kapaciteta.

Pozovite +381 13 618 064

Pozovite +381 13 618 064