Agencija za ekonomski razvoj grada Pančeva (AERGP) formirana je kao javno-privatno partnerstvo pet osnivača: Grada Pančeva, kompanija Božić i sinovi d.o.o. i još tri pančevačke firme sa ostalim preduzetnicima Pančeva. Agencija je počela sa radom marta 2011. sa ciljem da utiče na jačanje i rast sektora malih i srednjih preduzeća kao dela privrede koji zapošljava najviše ljudi.

Ova Agencija je nedavno pokrenula akciju NEKS STEP za mlade i striučne ljude koji svoje profesionalno ostvarenje vide u privatnom preduzetništvu, pa je otuda otvoren konkurs za prijem prve generacije stanara koji će se useliti u namenske prostorije. Cilj inkubatora je pružanje pomoći početnicima u poslovanju i osposobljavanje firmi za samostalno i stabilno poslovanje nakon isteka inkubacionog perioda.

Cilj inkubatora je pružanje pomoći početnicima u poslovanju i osposobljavanje firmi za samostalno i stabilno poslovanje nakon isteka inkubacionog perioda. Pored subvencionisanog zakupa poslovnog prostora i režijskih troškova, “Next step – Pančevo!” inkubator će svojim stanarima obezbediti različite usluge i pomoć u promociji i povezivanju. Svi koji imaju inovativnu poslovnu ideju mogu pronaći potrebne informacije i prijavni formular na ovom linku do 16.03.2012.

Preporučujemo da redovno pratite rubriku NSP intervju u kojoj će periodično biti objavljivani intervjui sa uspešnim preduzetnicima koji će svoje znanje i iskustvo podeliti sa mladim i potencijalnim preduzetnicima. Pored ovoga, u saradnji sa Under30CEO portalom svima koji žele da razviju sopstveni biznis prenosimo savete i tekstove, kao i brojne aktuelnosti.