Juče je u Omoljici počela akcija “Velika dela mog malog sela” koja će se tokom narednih godinu dana realizovati po selima Srbije. Inicijator  akcije – “BiS Reciklažni centar”, želi da upravo Omoljica, mesto u kojem se nalaze poslovne prostorije i pogoni ove reciklažne firme, postane primer ostalim selima Srbije.

Omoljčani su akciju doživeli izuzetno ozbiljno i takmičarski. Juče su volonteri, deca iz OŠ “Dositej Obradović” i iz KUD “Žisel”, obilazila domaćinstva i beležila adrese na koje će otići transportni kombi BiS Reciklažnog centra i pokupi rashodovane električne i elektronske uređaje. Pored toga i meštani su dolazili i donosili otpad na tri lokacije u Omoljici. Otpad koji se prikupi će biti otkupljen a tako obezbeđena sredstva biće namenski utrošena za omoljičku OŠ “Dositej Obradović” i nabavku nošnji za KUD Žisel. Takođe, donosilac najveće količine otpada osvaja – bicikl, atroje srećnih donosilaca dobiće nagrade na završnoj večeri kada KUD Žisel ima concert sa besplatnim ulaskom za sve seljane.

Najveće iznenađenje očekuje Omoljčane u četvrtak, kada će nekoliko nasumice odabranih domaćinstava posetiti Minja Subota i u radnom kombinezonu BiS Reciklažnog centra “proveriti stanje na terenu”. U maniru velikog pobornika ekologije, Minja će meštanima na duhovit način ukazati na nužnost pravilnog odlaganja električnog, elektronskog i računarskog otpada.

Inače, ovu akciju sprovode: BiS Reciklažni centar i NVO Eco Green Team iz Pančeva, Dom kulture Omoljica, Mesna zajednica Omoljica, JKP Omoljica, OŠ Dositej Obradović, KUD Žisel i crkvena opština Omoljica, a sa podrškom Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.