Američka privredna komora (AmCham) je 17. decembra, u sali restorana Kalemegdanska terasa, organizovala Božićni koktel za svoje članove i partnere. Specijalni gost bio je njegova Ekselencija ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi, a kao dugogodišnji članovi, ispred  kompanije „Božić i Sinovi“, prisustvovali su menadžer Reciklažnog centra Božidar Potkonjak i menadžer logistike Dragan Kokanović.

Predsednik ove komore Miloš Đurković je istakao da su u 2012. godini postignuti zavidni rezultati i zahvalio se svima na podršci, koja se ogleda i kroz broj članova, kojih je na kraju ove godine 175. Maja Piščević, kao izvršni direktor, je naglasila da iako je prethodna godina bila izazovna i teška za sve, komora je uspela da ostane angažovana kao partner Vladi Srbije. Ona je podsetila članove da je u nastojanju da odgovori na njihove zahteve za većom razmenom informacija, AmCham uvela nove formate događaja kao što su brifing sednice, smart doručak i poslovni speed dating.

Svečano je predstavljena i prva generacija mladih menadžera i budućih lidera koja je diplomirala na jedinstvenoj AmCham Akademiji.

Vesna Zubić