U okviru Akcije “Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine za 2010. godinu“, “BiS Reciklažni centar” koji posluje u okviru kompanije “Božić i sinovi”, proglašen je jednim od zaštitnika životne sredine i dobitnik je nagrade „ZELENI LIST”.

Ovu prestižnu nagradu dodeljuju Ekološki magazin, emisija “Čekajući vetar” Radio Beograda 2 i Pokret gorana Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizm, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

U akciji “Tražimo zagađivača godine i zaštitnika životne sredine za 2010. godinu“ učestvovali su zainteresovani građani sa područja cele Srbije, koji su predlagali pojedince, udruženja, organizacije i institucije za ZELENI LIST ili CRNI LIST na osnovu projekata ili akcija u 2010. godini kojima je dat značajan doprinos očuvanju ili narušavanju životne sredine.

“BiS Reciklažni centar” je nagradu osvojio zahvlaljujući maksimalnom angažovanju na edukaciji javnog mnjenja i na naporima da afirmiše nužnost pravilnog odlaganja električnog, elektronskog i računarskog otpada koji pored toga što spadaju u opasan otpad, beleže i najbrži rast na svetu.

Uz “BiS Reciklažni centar”, ovogodišnji dobitnici ZELENOG LISTA su i Ambasada kraljevine Holandije, Ambasada kraljevine Danske, JP Nuklearni objekti, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Vojvodine, Erse Bank d.o.o. Eko-list, časopis za ekologiju zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Institut za lečenje i rehabilitaciju srčanih i reumatskih bolesti Niška banja, Kompanija Carlsberg Srbija d.o.o. i Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj (CEOOR).