Iz Nemačkog privrednog udruženja je stiglo obaveštenje da je Božidar Potkonjak, generalni manadžer “BiS Reciklažnog centra” izabran za studijsko putovanje u Bavarsku. Reč je o edukativnom projektu sa temom: „Savremeno upravljanje otpadom“, a u okviru programa “Bayern Fit for Partnership” u trajanju od šest dana.

Ovo studijsko putovanje se sprovodi u organizaciji Delegacije nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru (AHK) u saradnji sa “Bayern International”, kao i uz podršku Bavarskog Ministarstva za privredu, infrastrukturu, saobraćaj i tehnologiju.

Cilj posete je razmena „know-how“-a i produbljivanje saradnje između bavarskih i srpskih/makedonskih preduzeća za upravljanje otpadom, koja imaju specifičan interes za savremena rešenja u preradi i odlaganju otpada. Pored BOžidara Pitkonjaka, za učesnike ovog studijskog putovanja izabrano je još nekoliko predstavnika iz Srbije koji će u narednom periodu, na osnovu iskustava stečenih u Bavarskoj, uticati na afirmaciju reciklažne industrije Srbije.