Reciklaža je više od privredne grane koja se bavi zbrinjavanjem reciklabilnog otpada. Reciklaža je potencijalno najkorisnija delatnost. Osim što čuva prirodne resurse ponovnim pretvaranja rashodovanih proizvoda u sirovinu i polufabrikate, reciklaža je u stanju da zaposli veliki broj kadrova: za sakupljačku mrežu, transport, proces reciklaže, istraživanje, tehnološke inovacije…

Nedavno je u “nacionalnoj geografiji” objavljeno da se staklo recikliralo još u starom Egiptu. A danas je potpuno jasno da bez reciklaže nema budućnosti, ni u ekološkom, ni u tehnološkom smislu.

Reciklaža otuda ima neprolaznu vrednost. Poput klasike. Upravo je od ovog aksioma krenulo rukovodstvo “BiS Reciklažnog centra” razmišljajući o medijskoj afirmaciji reciklaže. Zato su za svoje “zaštitno lice” odnosno “glas razuma” odabrali najlepši glas srpske operske scene, primadonu beogradske Opere, Aleksandru Angelov.

U aranžmanu Nemanje Filipović, “reciklirana” je poznata arija “Habanera” iz opere “Karmen” (Žorž Bize). “Habanera” je dobila moderan ritam i savremen instrumental, što je u kombinaciji sa čudesnim glasom Aleksandre Angelov potpuni – hit.

Uskoro se završava i spot čije će emitovanje, očekuju u BiS Reciklažnom centru, pospešiti ekološko vaspitanje i edukaciju, a samim tim i obogatiti reciklažne resurse.