Cisco Expo je događaj na kojem se tradicionalno svim zainteresovanima prikazuju najnovija tehnološka dostignuća svetskog lidera u oblasti umrežavanja. Ove godine će, uz dostignuća i rešenja, te demonstraciju opreme biti predstavljeni najbolji prošlogodišnji projekti implementirani na lokalnom tržištu.

U odnosu na prošlogodišnju konferenciju planirano je održavanje većeg broja demonstracija tehničkih i poslovnih rešenja, a u pripremi je i bogat prateći program. Tako će biti održano takmičenje studenata Cisco Networking akademije, prisutni će moći besplatno da polažu Cisco ispite, a kao već očekivani program biće održana TAC klinika.

Uz to, rešenje Cisco TelePresence će biti prikazano u posebno pripremljenoj prostoriji u kojoj će biti moguće komunicirati s ljudima u sličnoj sobi u Ljubljani, a važan deo programa biće posvećenj Linksys programu usmerenom ka životnom prostoru i savremenom domu.

Kao izuzetno važan deo pristupa informacionim tehnologijama, u saradnji sa BiS IT reciklažnim centrom, Cisco Expo će biti još jedna prilika da u Green Point kontejner ubacite staru tehničku opremu koju je nemoguće popraviti ili na koristan način upotrebiti. Na taj način će stari mobilni i fiksni telefoni, računarska kućišta i monitori, štampači, skeneri… na ekološki način ući u proces reciklaže.

Na otvaranju konferencije Cisco Expo 2008 prisutnima će se obratiti i Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, koja će predstaviti planove razvoja ICT tržišta Srbije, kao i Kaan Terziouglu, potpredsednik kompanije Cisco, koji će prisutnima približiti svetske trendove. Više informacija o programu dešavanja i načinu prijavljivanja potražite na sajtu konferencije.