DO PLAŽE – PREKO EKO FESTIVALA I RECIKLAŽE!

Prvi pančevački Eko festival održaće se na Gradskom keju pod nazivom „Green days“ i trajaće od petka do nedelje.

Na ovom muzičko – ekološkom festivalu gostovaće Van Gog, Vlatko Stefanovski Trio, DR. Feelgood (England), Sevdah Baby – Texas Flood, Zed Mitchell (Germany), Zo Zo Club… a sve u cilju popularizacije muzike, dobrog druženja, ali i ekologije, odnosno ekološke edukacije i motivacije mladih da otpad,a posebno opasan otpad odlažu na pravilan način.

Zbog izuzetnog interesovanja građana, biće ovo prilika i da se na “ZELENIM pančevačkim danima” nastavi akcija “Do plaže – preko reciklaže!” započeta još povodom Svetskog dana zaštite životne sredine. Naime,  “BiS Reciklažni centar” pruža mogućnost đacima, studentima, I svim pančevcima da, čuvajući životnu sredinu – zarade džeparac za letovanje, dopune “rupe” u budžetu, pomognu kućne finansijske zalihe. Akcija se otuda zove: DO PLAŽE, PREKO RECIKLAŽE!

Sa željom da Pančevo sačuvaju čistim, da se sačuvaju prirodni resursi i afirmiše reciklaža, ali i da se mladi Pančeva edukuju o nužnosti pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada, za svaki doneti rashodovani električni ili elektronski uređaj, donosiocima ove vrste otpada će biti plaćeno prema cenovniku koji će biti istaknut na namenskim kontejnerima za prikupljanje ove vrste otpada.

Sve što je potrebno je da Pančevci pretraže svoje podrume, tavane, ostave, terase, dvorišta… da pronađu dotrajale i odbačene frižidere, štednjake, televizore, računare, usisivače, miksere, telefone, radio aparate, televizore… i da raskrče kuću od električnog i elektronskog otpada. Pančevo će se “ratosiljati” starudije, a iznosom dobijenom za otpad koji donosioci predaju na reciklažu – dopuniće se kućni budžet.

Vredne i ekološki osvešćene žitelje Pančeva njihov “ekološki džeparac” čeka od 10 do 18 sati, od petka do nedelje (20. do 22. jula) kod namenskog kontejnera koji će biti postavljen kod ulaznih kapija Festivala – kod Teniskih terena na Tamišu. Svi prikupljeni uređaji biće reciklirani u pogonima “BiS Reciklažnog centra”. Takodje na licu mesta, građani koji predaju otpad moćiće da kupe ulaznicu za festival.

Svi zainteresovani građani mogu da pogledaju “Muzej elektronskog I električnog otpada” koji će biti postavljen u okviru Ekološkog sajma prvog dana festivala u petak 20. jula.

Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem pozivanja besplatne eko-linije: 0800 333 033.