NASTAVAK AKCIJE: DO PLAŽE – PREKO RECIKLAŽE!

Zbog izuzetnog interesovanja građana, nastavlja se akcija “Do plaže – preko reciklaže!” započeta povodom Svetskog dana zaštite životne sredine. Naime,  novobeogradska Opština je pružila mogućnost đacima, studentima, penzionerima… građanima Novog Beograda da, čuvajući životnu sredinu – zarade džeparac za letovanje, dopune “rupe” u penziji, pomognu kućni budžet.

Akcija koju su osmislili zajedno sa pančevačkim reciklažnim oepraterom “BiS Reciklažni centar”, zove se: DO PLAŽE, PREKO RECIKLAŽE!

Sa željom da Novi Beograd sačuvaju čistim, da se sačuvaju prirodni resursi i afirmiše reciklaža, ali i da se mladi novobeogradske Opštine edukuju o nužnosti pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada, za svaki doneti rashodovani električni ili elektronski uređaj, donosiocima ove vrste otpada će biti plaćeno prema cenovniku koji će biti istaknut na namenskom kontejneru za prikupljanje ove vrste otpada.

Sve što je potrebno je da Novobeograđani pretraže svoje podrume, tavane, ostave, terase, dvorišta… da pronađu dotrajale i odbačene frižidere, štednjake, televizore, računare, usisivače, miksere, telefone, radio aparate, televizore… i da raskrče kuću od električnog i elektronskog otpada. Novi Beograd će se “ratosiljati” starudije, a iznosom dobijenom za otpad koji donosioci predaju na reciklažu – pomoćiće se kućni budžet.

Vredne i ekološki osvešćene stanare Novog Beograda njihov “ekološki džeparac” čeka od 10 do 18 sati, u subotu i nedelju, 30. juna i 1. jula, kod brendiranog namenskog kontejnera na platou ispred Gradske opštine Novi Beograd, u Bulevaru Mihaila Pupina, 167. Svi prikupljeni uređaji biće recilirani u pogonima “BiS Reciklanog centra”.

Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem pozivanja besplatne eko-linije: 0800 333 033.