Povodom Dana žena, naši mladi sugrađani iz NVO „Eco Green Team“, a uz organizacionu podršku Grada Pančeva, tehničku podršku „BiS Reciklažnog centra“ i JKP „Zelenilo“, kao i uz medijsko pokroviteljstvo RTV Pančevo i „Pančevac“- organizovaće interesantnu ekološku akciju pod nazivom „Otpad donesi, poklon ponesi“, sa idejom da sugrađane oslobode viška elektro otpada i da afirmišu „zeleni kontejner“ u Ulici Maksima Gorkog broj 2, koji je tu postavljen upravo da bi se tu odlagala takva vrsta otpada. Pri tom, najažurnije donosioce, rešeni su i da – nagrade.

Prestavnici jačeg pola treba da sakupe po minimum osam predmeta koji spadaju u elektro-otpad (to mogu biti istrošene baterije, sijalice, pokvareni elektro ili računarski uređaji…) i da ih u utorak, 8. marta, u periodu od 8 sati do 15 sati i 8 minuta, donesu do „zelenog kontejnera“. Tu će donosioce sačekati ekipa volontera iz NVO „Eco Green Team“ i svakom od donosioca uručiti prigodan poklon za njihove supruge, devojke, sestre, bake, ćerke… Svaki donosilac će kod postavljenog Info-punkta, nakon što preda elektro-otpad, izvlačiti broj i na osnovu toga dobiti cvet i informativni flajer „BiS Reciklažnog centra“, a njih osmorica, pored toga, i po dve karte za pozorišnu predstavu „Čekaonica“ koja se igra u pančevačkom Kulturnom centru u četvrtak, 10. marta.  A donosilac najveće količine elektro-otpada, dobiće na poklon – veš mašinu, koju će u ime Eco Gree Team-a dodeliti „BiS Reciklažni centar“.

Mladi iz Nevladine organizacije „Eco Green Team“, uz podršku gradskih vlasti i „BiS Reciklažnog centra“  ovom akcijom potvrđuju svoju rešenost da, kada je u pitanju ekološka osvešćenost građana, Pančevo postane grad za primer.  Učestalim edukativno – zabavnim  projektima planiraju da bar jednom mesečno animiraju sugrađane, počev od najmlađih do penzionera. Elektro i računarski otpad je najbrže rastući i pri tom i veoma opasan otpad, a pravilnim odlaganjem i reciklažom, ne samo da se ne ugrožava stanovništvo, već se obezbeđuju neophodne sirovine za domaću industriji, kao i nova radna mesta za sve koji odluče da se bave skupljanjem elektro-otpada.