Renomirana kompanija za informatički inženjering “Informatika AD” iz Beograda je poštujući domaće i evropske zakonske propise u vezi zaštite životne sredine 21.03.07. sklopila ugovor sa BIS IT Recycling Centrom o preuzimanju i reciklaži računarskog i elektronskog otpada. Sklopljeni ugovor reguliše pravila i obaveze u vezi rashodovanja zastarele računarske opreme kako same “Informatike AD” tako i opreme svih kompanijskih klijenata.

Informatika je najstarija i najveća informatička kuća na prostoru Zapadnog Balkana, sa svojom ponudom računarske, komunikacione i odgovarajuće programske opreme pokriva najširi raspon zahteva korisnika kako po snazi tako i po nameni.

Zastupnik je:

  1. DELL računari – oficijelni je Sales & Support predstavnik za Srbiju.
  2. Symantec– ima status Symantec Enterprize Solution partnera
  3. Unisys – ekskluzivni distributer američke korporacije UNISYS.
  4. Cisco – nudi kompletnu gamu komunikacionih uredjaja firme Cisco
  5. Allied telesyn – Gold Solutions je Partner firme Allied Telesyn.
  6. kao i dva svetska softverska giganta Microsoft-a i SAP-a.

Primenjujući svoja inostrana iskustva i iskustva svojih vendora, u distribuciji uređaja pomenutih brendova (kao i deo koji reguliše disposal – legalno rashodovanje na kraju radnog veka uređaja) ovim ugovorom sa BiS Reciklažnim Centrom je maksimalno ispoštovana legalnost i briga o zaštiti životne sredine.

Ekskluzivnost ovog ugovora je što će njime biti zbrinut ne samo računarski i elektronski otpad kompanije “Informatika AD” nego i svih njenih renomiranih klijenata i korisnika brenda DELL u Srbiji. Ovim je potpuno zaokružen jedan ciklus, od uvoza, distribucje, prodaje, održavanja do reciklaže na kraju životnog veka elektronskih uređaja, što se opet sve uklapa u međunarodne propise i deklaracije o zbrinjavanju rashodovanih elektronskih uredjaja (WEEE) kojih se kompanija Božić i Sinovi – BIS IT Recycling Centar dosledno pridržava te nudi svoje usluge po sličnom principu i ostalim renomiranim uvoznicima brendova elektronskih uređaja u Srbiji i regionu. Naša baza referenci, odnosno zadovoljnih klijenata svakodnevno se širi.