Jesenja sajamska sezona na Beogradskom sajmu počela je svečanim otvaranjem dve manifestacije – 3. međunarodnog sajma energetike „ENERGETIKA 2007” i 4. međunarodnog sajma zaštite životne sredine ECOFAIR. Priredbe su se Održavale od 12. do 14. septembra u halama 2 i 5.

Reciklažni Centar Božić i Sinova za elektronsku I računarsku opremu je učestvovao kao izlagač na specijalizovanom sajmu zaštite okoline “Eko fer” (Eco fair) 2007 u Beogradu. na kojem nastupaju desetine eminentnih domaćih i stranih izlagača. Nas štand je posetio i Saša Dragin, ministar zaštite životne sredine u Vladi Srbije koji je Tom prilikom i izjavio:
– Za Srbiju je veoma važno da se veoma brzo priključi razvijenim zemljama sa osvedočenom brigom za očuvanje životne sredine
– Brzo moramo da dostignemo željene standarde, naučimo da se ophodimo prema ljudima – da ih štitimo, a ne da ih ugrožavamo lošim navikama i prljanjem životne sredine. Ovaj Sajam je važan i zbog ukazivanja na značaj reciklaže i alternativnih izvora energije.

Naglašeno je da je jedan od zadataka promovisanje energetskog kompleksa, ali je ukazano i na značaj alternativnih i obnovljivih izvora energije, koje do sada nismo koristili na pravi način.

Inače BIS Reciklazni centar aktivno uzima učešće kao ovlašćeni reciklažni centar za računarski, elektronski i električni otpad, sertifikovan od svih eminentnih domaćih ustanova i institucija. Da podsetimo da su aktivnosti i usluge našeg Centra, koje se nude pre svega pravim licima:

  • Sertifikovan transport i manipulacija opasnim otpadom
  • Bezbedno i legalno odlaganje elektronskog otpada
  • Reciklaža elektronske opreme
  • Trajno i pouzdano brisanje poverljivih podataka klijenata
  • Prodaja reciklažnih sekundarnih sirovina
  • Izvoz nereciklabilnog otpada

Mada je u javnosti vladalo vladalo veliko interesovanje za ovaj sajam zbog aktuelne tematike i rešavanje ekoloskih problema – polje na kom nažalost Srbija solidno kaska za ostalim zemljama u Evropi , poseta na sajmu nije bila u očekivanim razmerama. Da li je tome razlog nedovoljna ekološka odgovornost gradjana Srbije ili propusti organizatora sto se tice previsokih cena zakupa standova, ulaznica za posetioce, ili pak nedovoljnoj marketinškoj podršci, ostaje na nadležnima da analiziraju.

Naš tim Reciklažnog Centra tri dana je proveo u neposrednom kontaktu sa privrednicima I predstavnicima drzavnih institucija kao i sa građanima razmenjujući informacije I iskustva ili interesovanja i poslovne kontakte.