“BiS Reciklažni centar”, operater za reciklažu elektronskog i električnog otpada, već drugu godinu za redom realizovao je  akciju “Dani ekološkog opismenjavanja”, a povodom 8. septembra, Svetskog dana pismenosti. Akcija je podrazumevala  učešće svih zainteresovanih pravnih lica iz Srbije.

Ovaj srpski recikler ovom akcijom želi da motiviše sve  društveno odgovorne kompanije da pravilnim odlaganjem elektronskog i električnog otpada i očuvanjem prirodnih resursa Srbije –  a povodom Svetskog dana pismenosti, obezbede knjige za seoske i školske biblioteke.

Naime, u zavisnosti od otkupljenih količina prikupljenog elektronskog i  električnog otpada (EEO), “BiS Reciklažni centar” i kompanija koja je sakupila EEO, na ovaj način nabavljaju knjige za biblioteke.

Veletrgovina “NOVITAS” iz Šapca, javila se kao prva učesnica ovogodišnje acije “Dani ekološkog opismenjavanja” i to odmah po objavljivanju poziva za učešće. Sve do petka, 14. septembra, trajala je akcija prikupljanja elektronskog i električnog otpada a na inicijativu ove vodeće mačvanske veletrgovine.

– Reciklaža je kao magija, rekao je menadžer za projekte Bogdan Jorgović Pejić iz ”BiS Reciklažnog centra”, jer na ovaj način, rashodovane frižidere, klima uređaje, štampače… – pretvaramo ne samo u neophodne sekundarne sirovine: aluminijum, plastiku, bakar… – već i u knjige za decu koje poklanjamo bibliotekama.