Svečano proglašenje dobitnika nagrade “Virtus” za 2012. godinu održano je u subotu, 19. januara, na ceremoniji u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Nagrada za korporativnu filantropiju “Virtus” dodeljena je po šesti put za redom u 8 kategorija kompanijama i preduzećima koja su tokom 2012. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru, pružajući podršku neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Radio difuzno preduzeće “B92” dobilo je glavnu nagradu za doprinos na nacionalnom nivou, kompaniji “LaFarge BFC Srbija” pripalo je priznanje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, “Božić i sinovi” su dobitnici nagrade za malo i srednje preduzeće, Societe Generale banka za dugoročno partnerstvo profitnog i neprofitnog sektora, banka Intesa za podršku najinovativnijem projektu godine, “Forma Ideale” za doprinos socijalnom uključivanju, dok je nagrada za volontiranje pripala Societe Generale banci.

Konkurs za “Virtus” nagradu organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU).

 

http://www.ekapija.com/website/sr/page/678940