U Privrednoj komori Srbije je 31. marta, upriličena svečana dodela Nacionalnih nagrada za društveno odgovorno poslovanje koja se dodeljuje svake druge godine. Predsednik Privredne komore Srbije, Miloš Bugarin, je u uvodnoj reči istakao značaj ove nagrade kao i uverenje da će ovo prestižno priznanje postati i primer i motiv srpskim kompanijama.

Predsednik ovogodišnjeg žirija, Prof. dr Mihailo Vukobratović je izneo podatak da je ovoga puta prijavljeno 38 firmi u kategoriji velikih i isto toliko u kategoriji srednjih i malih preduzeća. Nakon samoocenjivanja, komisijske provere na terenu i desetominutnih prezentacija pet finalista u obe kategorije, izabrani su pobednici.

U kategoriji malih i srednjih preduzeća, Kompanija “Božić i sinovi” je osvojila treće mesto sa Projektom “Recikliraj, kreiraj, sjaj zvezda sačuvaj”. Akcija je rezultovala učešćem više od 1.000 učenika iz 34 osnovne škole u Srbiji koji su imali kreativan zadatak da odgovore na temu ekologije i reciklaže crtežima, pričama, 3d animacijama, pesmama, fotografijama…Cilj projekta je bio edukacija dece o pravilnom zbrinjavanju računarskog, elektronskog i električnog otpada.

Inače, pored kompanije “Božić i sinovi” u konkurenciji za nagradu su bile još tri firme iz Pančeva: HIP Petrohemija (kategorija velikih preduzeća) i u kategoriji srednjih i malih preduzeća JKP Zelenilo i “Kutko”.

Zanimljivo je da su “Božić i sinovi” dvostruki laureati, tj. bili su nagrađeni i na prethodnom konkursu čime se ne može pohvaliti ni jedno preduzeće u Srbiji.