Deseti po redu regionalni muzički festival Trenchtown održaće se u periodu 30.04.-02.05. na prostoru Etno campa, napuštenog salaša u srcu palićke šume kod Subotice.

BiS Reciklažni centar svestan važnosti razvijanja kreativnosti mladih, podržao je aktivnosti Artifackt-a iz Pančeva na ovogodišnjem Trenchtown festivalu, obezbedivši elektronsku opremu za radionicu nakita. Marijana Stantić i R-Art Recycled Reused Redesigned predstaviće posetiocima festivala novu dimenziju korišćenja reciklažnog materijala. Cilj ove aktivnosti je da među učesnicima i publikom probudi želju za probijanjem granica, ali i da posluži kao podsetnik da mali korak može ostaviti veliki trag.

“Baci malo pogled na sitnice kojima smo okruženi, promeni ugao gledanja. Dođite na  našu tezga na Trenchu, a na njoj Vas čekaju sito štampa i radionica nakita od reciklažnog materijala! Spremite majice, cegere, jakne, rančeve i
ostatak za print. Dođite da zajedno poljuljamo ekološku svest o drugoj dimenziji otpada koji lako može postati naušnica,bedž, orglica, narukvica!”, poručuju aktivisti Artifacta.„Trenchtown festival” je muzički festival, nove generacije, nastao u petooktobarskoj Srbiji sa željom da se mladima i Subotici pruži nešto novo, moderno i autentično. I danas mladi umetnici iz cele Srbije, koriste svoje učešće na festivalu kako bi svoju maštu i kreativnost podelili sa drugima.