PORUČUJU UČENICI NOVOSADSKE O.Š. “MILOŠ CRNJANSKI”, koje ni hladni zimski dan ih nije sprečio da brinu o čistoći svog Novog Sada.

Dolazeći na nastavu, uz školsku torbu poneli su od kuće otpad koji može da se reciklira – neko pet ambalažu, neko papir ili neispravne elektične uređaje. Važno je da pomognemo prirodi da preživi. I njihova škola je dobila kutije za odlaganje starog papira. Nadamo sa, u najskorije vreme i kontejnere za odlaganje SVETILJKI, BATERIJA, PET I ALU AMBALAŽU.

PRIKUPLJANJE ELEKTRIČNOG OTPADA ĆEMO ORGANIZOVATI PERIODIČNO JER ZAKON NEDOZVOLJAVA PRIKUPLJANJE ISTOG BEZ SPECIJALNIH KONTEJNERA A MI ZA NJIH NEMAMO NOVCA. Učenici prijavljuju postojanje krupnijeg otpada ( televizori, šporeti, frižideri ) i  “KOMŠIJE” na date adrese dolaze sa “KONTEJNEROM NA TOČKOVIMA” te isti preuzimaju bez naknade.

Za sve što prikupimo, udaramo “recku” toj školi a kada grane ozelene i dođe vreme za  prolaćne igre, “KOMŠIJE ” će da ih obraduju novim loptama, knjigama …

Udruženje građana “KOMŠIJA”, akciju po osnovnim i srednjim školama organizuje u saradnji sa školskom upravom Novi Sad na čelu sa gospodinom Petrom Viđikantom.

FINANSIJSKI PODRŽALI AKCIJU:

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA URBANIZAM, GRADITELJSTVO I EKOLOGIJU

BiS RECIKLAŽNI CENTAR

ERSTE BANK

ECO RECYCLING

Veliku podršku nam pružaju pisani i elektronski mediji.

HVALA SVIMA KOJI NAM POMAŽU DA SAČUVAMO NAŠU PRIRODU.

Udruženje građana ” KOMŠIJA” – ugkomsija@gmail.com