“BiS Reciklažni centar” je tokom marta meseca upriličio više akcija koje govore u prilog njihovog veoma angažovanog društveno-odgovornog ponašanja i koje opravdavaju kako prethodnu CSR Nagradu PKS-e, tako i ovogodišnje “trke” za jedno od prva tri mesta za najuspešniju društveno-odgovrnu kompaniju u Srbiji.

– Najpre su se odazvali molbi Društva za borbu protiv dijabetesa i donirali računar njihovom članu, malom Vukašinu iz Kovina, povodom njegovog desetog rođendana.

– Potom su se uključili u humanitarnu akciju “Zvezdana protiv Batena” koju je inicirao Centar za kulturu iz Pančeva i novčanim prilogom pomogli lečenje šestogodišnje Zvezdane koja boluje od izuzetno teške i retke Batenove bolesti, omogućivši na taj način lečenje u Kini i nastavak terapije matičnim ćelijama.

– Akcija koja je izazvala najveću pažnju medija i najveći odziv Pančevaca je “Otpad donesi, poklon odnesi” koju je NVO “Eco Green Team” upriličila povodom Dana žena. Muškarci su donosili elektro i električni otpad, a za uzvrat su dobijali cveće ili pozorišne karte. Ove nagrade, utovar EE otpada, kao i prvu nagradu – mašinu za pranje rublja za onoga ko donese najviše otpada obezbedio je “BiS Reciklažni centar”. Dogodilo se da akcija dobije “filmski rasplet”! Najviše EE otpada prikupili su učenici OŠ “Miroslav Antić” obezbedivši na taj način poklon za svoju drugaricu sedmog razreda koja živi u osmočlanoj romskoj porodici  bez veš mašine. Zahvaljujući njenim drugarima iz škole, NVO “Eco Green Team” i BiS Reciklažnom centru, devojčica i njena porodica ovaj 8. mart nikada neće zaboraviti.

– U školi za posebne potrebe “Milan Petrović“ u Novom Sadu, postavljen je specijalni kontejner za EE otpad koji je obezbedio BiS Reciklažni centar. Ovo predstavlja najveći punkt za prikupljanje EE otpada u Vojvodini. Svi koji žele da se informišu o načinu predavanja EE otpada mogu pozvati besplatan EKO telefon 0800 333 033.