U cilju prikupljanja što većih količina elektronskog i električnog otpada, u cilju očuvanja čovekove okoline, kao i uštede prilikom kupovine novih električnih uređaja – MERKUR i BIS Reciklažni centar su pokrenuli akciju  “NOVO PONESI – STARO DONESI”.

Asortiman električnih i elektronskih uređaja koji se mogu kupiti u MERKUROVIM tržnim centrima u Beogradu (Karaburma i Bežanijska kosa) i u Novom Sadu je izuzetno veliki, tako da je proširen i spisak rashodovanih uređaja koji potrošači mogu doneti u MERKUROVE prodajne objekte i zameniti ih za vrednosni vaučer na osnovu kojeg ostvaruju popust za kupovinu novih elektronskih i električnih uređaja.

Na ovaj način, BiS Reciklažni centar dolazi do odbačenih elektronskih i električnih uređaja koje upućuje na reciklažu, čime se obezbeđuju sekundarne sirovine, odnosno čuvaju postojeći resursi i rudna bogatstva. Sa druge strane, MERKUR potvrđuje svoju reputaciju trgovačke kuće koja brine o svojim potrošačima i koja u kontinuitetu osmišljava sredstva unapređenja prodaje, odnosno uslove za povoljniju kupovinu.

Ova akcija, pored ostalog, potvrđuje društveno odgovorno poslovanje i MERKURA i BiS Reciklažnog centra istovremeno, demonstrirajući načine uspešnog sakupljanja elektronskog i električnog otpada.

Asortiman robe možete pogledati na sajtu www.merkur.eu