U TRCI I OŠ.”MILOŠ CRNJANSKI”

MEŠTANI BEGEČA POMAŽU SVOJOJ ŠKOLI. KRUŠEDOLCI ULAZE U TRKU.

U saradnji sa oš “MILOŠ CRNJANSKI” danas  (23. 03. 012.) je održana edukativno preventivna ekološka akcija pod pokroviteljstvom BiS RECIKLAŽNOG CENTRA  i  ERSTE BANKE.

Praktičnoj nastavi iz ekologije prisustvovao je veliki broj meštana NOVOSADSKOG naselja SATELIT, među kojima je najviše bilo mladih. Aktivisti ” KOMŠIJA” su ih upoznali sa značajem reciklaže, ali i sa konkretnim proizvodima dobijenim reciklažom EE otpada, auto guma, pet ambalaže…

Behaton cigla dobijena reciklažom starih auto guma je izazvala najveću pažnju učenika ali i ostali proizvodi su izazvali veliko interesovanje.. Učenike ja iznenadio podatak o ubedljivom vodstvu oš “SVETOZAR MARKOVIĆ – TOZA” u prikupljanju EE otpada i zarekli su se da će ih ubrzo stići. Samoincijativno su organizovali grupe i krenuli da animiraju komšije u svom naselju kako bi reciklabilni otpad predali ” KOMŠIJAMA” a ne da ga bacaju na divlje deponije.

Aktivista “KOMŠIJA” Saša Jovičić je demonstrirao rad motorne trimer kosačice koju je ERSTE BANKA poklonila udruženju kako bi im olakšala rad na čišćenju divljih deponija.

Veliko zanimanje učenika je izazvao i KONTEJNER NA TOČKOVIMA – donacija BiS RECIKLAŽNOG CENTRA.

UPUĆUJEMO POZIV OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA DA SE UKLJUČE U AKCIJU “NE BACAJ RECIKLIRAJ” KAKO BISMO ZAJEDNIČKIM SNAGAMA SPREČIKI NASTAJANJE SVE VEĆEG BROJA DIVLJIH DEPONIJA.

PRAVNA I FIZIČKA LICA OBAVEŠTAVAMO DA NA POZIV ( O64 / 310 13 15 ) DOLAZIMO NA KUĆNU ADRESU I BEZ NAKNADE ( BESPLATNO) PREUZIMAMO RECIKLABILNI OTPAD.

PRAVNA LICA OBAVEŠTAVAMO DA SIJALICE ( OBIČNE I FLUO) NISU KOMUNALNI OTPAD TE DA SU U ZAKONSKOJ OBAVEZI DA ISTROŠENE SIJALICE KAO I OSTALI EE OTPAD PREDAJU OVLAŠTENOM SAKUPLJAČU.

ZA SVE PREDANE KOLIČINE DOBIJAJU POTVRDU O PREDAJI OD UG “KOMŠIJA”.