Ministarstvo za dijasporu, u saradnji sa liderom u reciklaži IT opreme, BIS IT reciklažnim centrom i jednom od vodećih srpskih informatičkih kompanija u regionu Pakom Grupa obezbedilo je računare profesorima sa ciljem da im omogući efikasnije sprovođenje nastave srpskog jezika za najmlađe pripadnike naše dijaspore u Švajcarskoj.

– Jedan od najvažnijih prioriteta Ministarstva za dijasporu je očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma u inostranstvu i ovakva vrsta podrške u edukaciji naših mladih ljudi, koji su čuvari srpske kulture i tradicije, trebalo bi da bude obaveza kako države tako i svih ozbiljnih kompanija u našoj zemlji, izjavio je Krivokuća.

– S obzirom na dugoročnu i veoma kvalitetnu saradnju sa Ministarstvom za dijasporu veoma rado smo poklonili 10 refabrikovanih notebook računara profesorima u Cirihu. Moja supruga je Engleskinja, i imamo dvoje dece školskog uzrasta, zato poznajem potrebu da na bilo koji način stimulišemo najmlađe iz dijaspore da savladaju srpski jezik i pismo. Obrazovanje je uvek prioritet, meni lično a i mojoj kompaniji. U prilog tome govore i stotine dece iz osnovnih škola u Srbiji kojima smo, na sličan način, pomogli u prethodnih godinu dana, naglašava Jovica Božić, vlasnik kompanije BIS IT reciklažni centar.

-Na poziv Ministarstva za dijasporu, da učestvujemo u ovom projektu, odmah smo se odazvali, jer je ideja o informatičkom opismenjavanju naših mladih ljudi u dijaspori, jedan od prioriteta. Uprkos ekonomskoj krizi koja je pogodila našu privredu, kompanije u Srbiji i dalje trebaju da razvijaju svest o društvenoj odgovornosti. Vodeći se tom idejom, Pakom Grupa već dugi niz godina učestvuje u raznim projektima ovog tipa” – izjavio je Nenad Đinđić, izvršni direktor Pakom Grupe.