Školi je uručeno deset refabrikovanih računara sa legalnim softverom koji će poslužiti za rad u nastavi dece srednjoškolskog uzrasta sa telesnim invaliditetom i omogućiti im kvalitetnije obrazovanje u budućnosti.

Donaciji su prisustvovali (sa leva na desno; Nikola Egić, direktor Bozic i sinovi, Aleksandar Vesić, pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine, Slavica Marković, direktorica škole i prof. dr Slavko Gordić, pomoćnik ministra prosvete).

“Većini dece sa telesnim invaliditetom ovo je jedini način komunikacije sa spoljašnjim svetom. Zato će im donacija pomoći u daljem školovanju u potpuno novom kabinetu”, rekla je direktorka škole Slavica Marković i dodala da je ovo prvi kabinet te vrste u Srbiji.
Pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine Srbije Aleksandar Vesić rekao je da se nada da je ovo samo početak jedne šire akcije, jer ima dovoljno prostora da se deci u Srbiji olakša dalje obrazovanje.
“Ova akcija je pozitivna i budi nadu da ćemo kao društvo više pažnje posvetiti obrazovanju, posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija”, rekao je Vesić.
Reciklažni centar kompanije “Božić i sinovi” počeo je da radi 2006. godine i primenjuje iskustvo i praksu u skladu sa reciklažom IT opreme u Evropskoj uniji, kroz saradnju sa oko 200 kompanija, institucija i nevladinih organizacija, izjavio je direktor kompanije Nikola Egić.

U naporu da promoviše održivi razvoj kao i društveno odgovorno poslovanje i unapređenje obrazovanja mladih sa posebnim potrebama, u septembru 2008. godine, BIS IT reciklžni centar je i u Srbiju uveo globalni projekat Community MAR (Microsoft Authorized Refurbisher) postavši tako jedini reciklažni centar IT opreme sa statusom Microsoft Authorised Refurbisher u Jugoistočnoj Evropi. Microsoft Authorized Refurbisher je status koji omogućava BIS IT reiklažnom centru da instaliraj legalan Microsoft Windows na refabrikovane računare namenjene akademskim ustanovama i nevladinim i neprofitnim organizacijama.
Egić je najavio da će naredna donacija refabrikovanih računara biti u januaru sledeće godine novoizgradjenoj osnovnoj školi u Brzom Brodu pored Niša.