Opština Novi Beograd i BiS Reciklažni centar od četvrtka, 17. Novembra postavljaju kontejnere za odlaganje električnog I elektronskog otpada na lokaciiama na Novom Beogradu. Prihod od od otkupa reciklažnog materijala namenjen je Fondu “Bitka za bebe”

Ideja je da se stanarima novobeogradskih blokova omogući da se reše nagomilanog otpada, starih štednjaka, frižidera, televizora, radio aprata, telefona, kablova, baterija, klima uređaja, tostera, miksera, tastatura, faks mašina, monitora, igračaka… svih onih pokvarenih uređaja i predmeta koji su ikada radili na struju ili baterije.

“BiS Reciklažni centar”, ovlašćeni operater za reciklažu ove vrste otpada će sav sakupljeni otpad otkupljivati, a novac će biti uplaćen u novoosnovani Fond “BITKA ZA BEBE”. Građani će otpad odlagati u posebno brendirane kontejnere koji će, prema lokacijskom rasporedu i redosledu, biti postavljeni u namenskim prostorijama u ulazima novobeogradskih zgrada.

Pored pomoći Fondu “Bitka za bebe”, deo sredstava od prikupljenog otpada će biti usmeren na održavanje novobeogradskih zgrada, kako bi se građanima koji su se uključili u akciju pružila finansijska pomoć u znak zahvalnosti za njihov angažman oko prikupljanja i pravilnog odlaganja elektronskog i električnog otpada. U dogovoru sa predsednicima skupština stanara, novobeogradska Opština će žiteljima ove Opštine pomoći oko higijenskog održavanja ulaza, nabavke štedljivih sijalica za zajedničke prostorije, krečenje zajedničkih prostorija i sl.