“OTPAD DONESI, NADU PONESI” naziv je nove ekološke, ali i humanitarne akcije koju ponovo pokreću “AVIV Park” i “BiS Reciklažni centar”.  Namenski kontejner za pravilno odlaganje elektronskog i električnog otpada je već na parkingu “AVIV Parka” i čeka rashodovane frižidere, klima uređaje, šporete, veš mašine, televizore, radio aparate, monitore, tastature, miševe, skenere, fax mašine, tostere, miksere, bušilice, video igrice, konzole, kablove, tranzistore, stabilizatore, fluorescentne cevi, sijalice…  koje će naši sugrađani donositi do kraja marta.

Svi koji budu doneli ovu vrstu otpada, priložiće kupon sa svojim podacima i učestvovati u izvlačenju nagrada od kojih dve dodeljuju organizatori akcije, “AVIV Park” i “BiS Reciklažni centar”, tako da će najsrećniji donosioci otpada, čiji kuponi budu izvučeni na javnom izvlačenju tokom prve nedelje aprila – dobiti ekološko prevozno sredstvo: “Kapriolo” bicikl.

– I ova akcija ima humanitarni aspekt, rekao je za “Pančevac” Bogdan Jorgović-Pejić, Projekt menadžer “BiS Reciklažnog centra”. Novogodišnjom akcijom, ekološki odgovorni Pančevci su pomogli maloj Vasilisi Milekić, kako bi novom operacijom ublažila teške povrede zadobijene u požaru, a ovoga puta sredstva bi bila usmerena za lečenje četrnaestogodišnjeg Pančevca, Nemanje Jeremića koga očekuje operacija u Rusiji. Skupa ali spasonosna hirurška intervencija, koja bi Nemanji omogućila da najzad prohoda.

Ekološki odgovorni Pančevci su u prilici da budu nagrađeni, ali i da nagrade. Naime, reciklažni Centar će sav doneti elektronski i električni otpad proceniti i u vrednosti sakupljene količine donaciju uplatiti na Nemanjin račun, kako bi zajedno sa “AVIV Parkom” i svim učesnicima ove akciije – pomogli Nemanjino lečenje.

Pančevački “Tehnomarket” se prvi priključio ovoj akciji i ostalim privrednim subjektima u našem gradu na ovaj način dao primer društveno-odgovornog poslovanja kroz brigu o ekologiju i humanitarni doprinos.