Povodom Međunarodnog Dana porodice, u nedelju 15. maja, NVO „Eco Green Team“ iz Pančeva, organizovao je drugu po redu Akciju „Otpad donesi, poklon ponesi“. Porodice su donosile električni i elektronski otpad, a nagrade su delili „Đak“ i BiS Reciklažni centar, koji je ujedno bio i tehnička podrška, uz JKP „MLADOST“ koji se pokazao kao odličan domaćin ovog sportsko-ekološkog druženja.

Ovoga puta, građani su ovu vrstu otpada donosili na Sportski centar „Mladost“ gde je, pored prihvata otpada, bio organizovan i međuškolski turnir u malom fudbalu.

Sa ovog nedeljnog druženja svi su otišli zadovoljni. Beogradska Kompanija „Đak“ je za svakog donosioca električnog i elektronskog otpada obezbedila po par sportskih čarapa i karticu popusta za jednu kupovinu u njihovim prodavnicama u Pančevu. Pored toga, svako ko je doneo komad ili više elektronskog otpada a da mu je toga dana bio rođendan dobio je i multifinkcionalnu sportsku torbicu. Najmlađe fudbalere starčevačkog „Borca“ koji su, na radost publike i prisutnih članova svojih porodica,   pobedili  na turniru u malom fudbalu i koji su pokazali ne samo odličnu igru, već su se potrudili i da prikupe električni otpad, BiS Reciklažni centar je nagradio računarom.

Sve posetioce Sportskog centra  „Mladost“ posebno je obradovao dolazak gradonačelnice Vesne Martinović, kao i poseta Bobe Bitevića, svetskog šampiona u karateu koji su se takođe pridružili akciji „Otpad donesi, poklon ponesi“. Pohvalivši ovu inicijativu NVO Eko Grin Tima, gradonačelnica je poklon koji je dobila od „Đaka“, ustupila dvema devojčicama koje su ljubopitljivo zastale kraj Info pulta organizatora.

Uz dobru muziku za koju se pobrinuo pančevački Dom omladine i mnogo dobre volje organizatora akcije i naših sugrađana, Pančevci su potvrdili ne samo svoju želju da grad učine još čistijim, već i svoju odgovornost kada je u pitanju pomoć domaćoj reciklažnoj industriji.

Mladi iz NVO Eco Green Team će nastaviti da organizuju ove akcije kako bi se i ubuduće, makar skromnim poklonima, nagrađivala ekološka osvešćenost naših sugrađana.