23.Mart 2010. Beograd – BIS Reciklažni centar u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije, pokreće akciju „Probudimo IT Srbiju – održivo i legalno“, sa ciljem doniranja korišćenih računara prikupljenih od strane privatnih i javnih preduzeća, koji će nakon procesa refabrikovanja i instaliranja legalnog softvera po pravilima Community MAR programa, ići ugroženim obrazovnim ustanovama u Srbiji.

BIS Reciklažni centar i Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije, pozivaju društveno odgovorne i ekološki svesne kompanije, da svoju polovnu ispravnu računarsku opremu, kroz projekat „Probudimo IT Srbiju – održivo i legalno“, doniraju školama i drugim ustanovama koje ne bi mogle da obezbede računare na drugi način. Kompanije i javna preduzeća mogu donirati svoje računare do sredine maja, nakon čega će se u BIS Reciklažnom centru refabrikovati i u junu donirati školama. Prednosti refabrikovanja računara su višestruke, sprečava se prevremeno otpisivanje računara koji se još uvek može upotrebljavati, produžava se životni vek računara i obezbeđuju se računari onima kojima je to najpotrebnije.

Veliki broj još uvek upotrebljivih računara odbacuje se svake godine. Ponovno korišćenje računara kroz donacije ili obnavljanje, predstavlja veliki pomak za brigu o pripadnicima socijalno ugrožene populacije. BiS Reciklažni centar želi da kroz nove poslovne modele i partnerstva sa različitim organizacijama pomogne u socijalnim i ekonomskim izazovima sa kojima se suočavaju oni koji do sada nisu imali priliku da uživaju u pogodnostima koju pružaju informacione tehnologije.
BIS Reciklažni centar, je deo globalnog Microsoft Authorised Refurbisher programa, rasprostranjenog širom planete. Aktivnim učešćem u njegovom posebno fokusiranom segmentu koji se zove Community MAR, obezbeđuju se  računari sa prethodno instaliranim legalnim softverom dobrotvornim, neprofitnim i obrazovnim ustanovama.

Ako želite da se uključite u akciju i učestvujete doniranjem računara na koje će “Božić i sinovi” d.o.o. instalirati legalan software, tehnički minimum koji računari moraju da ispunjavaju je sledeći:

– procesor – minimum na 2.0 GHz
– HDD – minimum 40 GB
– 512 MB RAM

– kao i da imaju CD-rom čitač.

 

 

 

 

 

Kontakt osoba za kompanije koje žele da se priključe akciji je Olga Jovanov, 013/618-064

Više o Community MAR-u možete saznati klikom ovde.