U saradnji sa Beogradskim Sajmom, Beogradskim dramskim pozorištem i pozorištem Boško Buha, BIS IT reciklažni centar na 5. Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine Ekofair organizuje jedinstvenu akciju “Green point – ko reciklira taj i dobija” u cilju promovisanja reciklaže kao kulture življenja.

Na Ekofairu d 26.- 28. novembra biće postavljen “Green point” punkt na kome će svi posetioci moći da ostave nešto od e-otpada na reciklažu (moblini telefon, fiksni telefon, punjaće, kablove, računare i prateću ačunarsku i IT opremu..). Sve ljude dobre volje čekaju fenomenalni pokloni, karte za pozorišne predstave u decembru Beogradskog dramskog pozorišta i dečije scene pozorišta Boško Buha.

Poklanjanje karata i vaučera sa popustima za pozorišne predstave ima za cilj promovisanja reciklaže uopše a posebno reciklaže IT opreme, s obztirom da takav vid ponašanja i brige o okruženju treba da postane deo svakodnevne kulture življenja. Pokloni će inspirisati reciklere da, sa jedne strane obrate više pažnje na neophodnost održivog razvoja i brige o planeti Zelji a sa druge strane će obogatiti svoj duh i uživati u predstavama.

Učešće pozorišta Boško Buha će doprineti da i najmladji neposredno učestvuju u akciji i nauče nešto o reciklaži od svojih roditelja koji su kao nagradu dobili karte.