NVO Think Big Team u saradnji sa BiS Reciklažnim centrom iz Pančeva organizovao je u nedelju 27. juna u Novom Sadu, četvrtu akciju maratonskog  prikupljanja elektronskog otpada od građana koji će biti recikliran u okviru projekta „Recycleton“ (Reciklaton). Zeleni punkt za odlaganje elektronskog otpada bio je postavljen u periodu od 14 do 19h na platou kod SPENSa, gde su građani na adekvatan način mogli da odlože računare, računarske komponente, skenere, štampače, kablove, USB-ove, UPS-eve, mobilne i fiksne telefone, punjače, pegle, video rekordere, kasetofone i sl. Akciju je upotpunilo oko tridesetak volontera koji su doprineli da se prikupi 2,3t  e otpada.

Recycleton maratonska trasa prikupljanja EE otpada krenula je od Leskovca a dalje se kreće preko Niša, Loznice, Novog Sada, Subotice i završiće se konferencijom i trodnevnom akcijom u Beogradu, septembra 2010. godine. Prepoznavši problem nemogućnosti legalnog odlaganja elektronskog i električnog otpada za građane širom Srbije, u akciji “Recycleton”, pomocu zelenog punkta za odlaganje, EE otpad će na legalan način i ekološki održiv način biti recikliran od strane partnera u projektu, Božić i Sinovi Reciklažnog centra.

Projekat “Recycleton” uživa podršku Američke Ambasade i Američkog Saveta za međunarodno obrazovanje a realizuje ga NVO koja okuplja bivše učesnike A-SMYLE i SYLP programa razmene, pod generalnom projektnom koordinacijom predsednika NVO Katarine Kohen. Koordinatori novosadske Reciklaton akcije su alumne Ivana Kalaba (A-SMYLE 07-08) i Kristina Koprivica (A-SMYLE 07-08).