Stari drugari  i nekadašnji sportisti  iz Omoljice, Jovica Božić, bivši reprenzentativac Jugoslavije u karateu  i  Zoran Gajić ,svetski odbojkaški stručnjak i srpsko Olimpijsko zlato,danas su uspešni poslovni ljudi, a ovih dana intenzivno razmišljaju o tome kako sačuvati predivne vojvođanske pašnjake i kubike.

Zoran Gajić je za “Pančevac” rekao da jedno od rešenja vidi u izgradnji  golf terena  i to u okolini Pančeva, a prema rečima Jovice Božića, plan je da i ostalim opštinama koje imaju osećaj za razvoj ovog sporta, predlože realizaciju ovog projekta, da obezbede 30 do 50 hektara neobradive zemlje i da ih zajednički pretvore u golf terene.

– Velike deponije i napušteni  pašnjaci bili bi idealni za pretvaranje u golf terene, a ujedno

Ekološki opravdani, kaže Jovica Božić, vlasnik najveće srpske reciklažne firme “BiS – Reciklažni centar”.
Ako bi tu dodali i gradnju jednog Kantri kluba sa još sportskih sadržaja kao što su bazen , sauna, đakuzi , tereni za odbojku ,košarku ,fudbal, tenis… , verujem da bi ovakav sadržaj bio interesantan na prvom mestu članovima diplomatskog kora i stranim prestavnicima koji žive u Beogradu, nadomak našeg grada, a da ne kažem koliko bi to koristilo sportistima za pripreme i odmor.

Golf je najplaćeniji sport na svetu, a Srbi su velika sportska nacija. Uz ozbiljan program i uporan rad, uskoro bismo i mi mogli da počnemo da osvajamo trofeje u golfu, kao što smo već svetska sportska sila u tenisu, odbojci i karateu .

– Za sve ovo je potrebno samo malo volje lokalnih vlasti kako bi se obezbedila lokacija, a za investicije i investitore ćemo se mi pobrinuti, obećavaju Gaja i Zeka, uživajući u šetnji, ćaskanju i igranju golfa u jednom od engleskih golf klubova i nastavljajući druženje u Kantri klubu,  uz  “fish & chips” i hladno pivo.

Ostaje uverenje da će novoosnovana “Agencija za ekonomski razvoj grada Pančeva” imati sluha i dovoljno inicijative i efikasnosti da što pre pokrene ovu ideju, kako pančevački i beogradski golferi ne bi više išli do Inđije i Zrenjanina, jer izgradnja golf terena predstavlja, pre svega, šansu za oporavak turističkih i uslužnih potencijala našeg grada. Otuda, naši poznati sportsisti očekuju da je realno i ekonomski opravdano očekivati da se već do kraja ove godine krene sa realizacijom ove ideje.

P.S. A kako je završen golf – duel Gaje i Zeke, tj. ko je od njih dvojice izgubio i platio piće – ostaće tajna.