„Staro donesi, novo ponesi“, naziv je akcije koju zajednički realizuju Moskomerc, odnosno Centar Bele Tehnike i BiS Recilažni centar, a koja je počela u utorak, 14. februara.

Kako bi se stimulisali građani da na pravilan način sakupljaju i odlažu elektronski i električni otpad, potrošači koji kupuju novu tehničku robu u maloprodajnim objektima Centra Bele Tehnike, dobiće mogućnost povlašćene kupovine sa značajnim popustom, u zavisnosti od toga koji rashodovani uređaj donesu za reciklažu.

Vrednost vaučera koji će dobiti donosioci električnog i elektronskog otpada (EEO) varira od 50 dinara za rashodovane sitnije kuhinjske aparate (mikser, toster…) ili 1.000 dinara za mašine za pranje rublja, pa do 2.500 dinara za donete kombinovane zamrzivače zapremine veće od 300 litara.

Centar Bele Tehnike ima sedam maloprodajnih objekata u Beogradu, dva u Nišu i svoje prodavnice u Inđiji, Kraljevu, Kruševcu, Jagodini, Kragujevcu, Bajinoj Bašti i Požarevcu gde će važiti podjednaki uslovi za sve ekološki osvešćene potrošače koji, čuvajući okolinu pravilnim odlaganjem rashodovanih električnih i elektronskih uređaja i – štede.

Prikupljeni električni i elektronski otpad će preuzimati BiS Reciklažni centar, ovlašćeni recikler ove vrste otpada koji raspolaže sistemom za degasifikaciju rashladnih uređaja i ostalim uređajima za reciklažu.

Više o akciji možete pogledati na ovom linku.