U petak 21.05.2010.godine BIS Reciklažni centar posetio je gospodin Konrad Tarner, savetnik u ambasadi Sjedinjenih Americkih Država u Beogradu.

Prezentovane su mu delatnosti Reciklažnog centra, aktuelni projekti, kao i planovi razvoja, širenja kapaciteta i asortimana usluga. Naročito je bio zainteresovan za brojne aktivnosti kompanije na polju CSR – društveno odgovornih aktivnosti, edukacije, podizanja nivoa društvene svesti u Srbiji i popularizacije reciklaže.

Poseta predstavlja nastavak saradnje, koji je započeo učestvovanjem BIS reciklažnog centra u  programu finansiranom od strane USAID-a.

Organizacija „World Learning” sprovela je tokom decembra meseca 2009. godine, tronedeljno studijsko putovanje u SAD, za srpske stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine. Kroz program „Menadžment u upravljanju otpadom i reciklaža: praktični primeri i socijalni aktivizam“, izabrani stručnjaci iz oblasti reciklaže, među kojima i Božidar Potkonjak menadžer BiS Reciklažnog centra, imali su priliku da se edukuju o ekonomskim koristima koje reciklaža nudi, kao i metodama da menadžment za upravljanje otpadom inkorporiraju u sopstvene modele poslovanja.

Stečena iskustva i znanja iz SAD su dobrim delom inkorporirana u planove, svakodnevni rad i aktivnosti kompanije „Božić i sinovi“,  i na taj način su doprinela unapređenju poslovanja kompanije.

Trenutno BiS Recikciklažni centar saradjuje sa volonterima NVO Think Big Team-a, uz  podršku Kancelarije za kulturu i medije Američke ambasade u Beogradu i zajedno sprovodimo  projekat „RECYCLETON 2010” recikliranja elektronskog otpada u šest gradova u Srbiji.

Ovom posetom je jos jednom  potvrđena spremnost za nastavak saradnje u zajedničkim ekološkim projektima u Srbiji.