Povodom obeležavanja 22. aprila Dana planete, BiS Reciklažni centar će u saradnji sa OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Banatskog Novog Sela od 22. do 28. aprila organizovati akciju “Velikog prolećnog spremanja” odnosno akciju sakupljanja električnog, elektronskog (EE) i sijaličnog otpada.

Kontejner BiS-a će za tu priliku biti postavljen u dvorištu škole, pa će đaci, ali i svi Novoseljani, uoči predstojećih praznika, iz svojih dvorišta i domova moći da uklone dotrajale šporete, frižidere, zamrzivače, televizore, računare, štedljive sijalice. Sav otpad će biti recikliran u našem Reciklažnom centru u Omoljici.

Već je poznato da na životnu sredinu, ali i zdravlje ljudi EE otpad utiče veoma negativno, ali ne treba zaboraviti ni sijalični otpad koji predstavlja još jednu veliku opasnost zbog žive koju sadrži.

Nastavnici škole u Banatskom Novom Selu će na Dan planete, zajedno sa đacima, na primeru kroz odlaganje otpada, pokazati i dokazati da vode računa o našoj planeti i životnoj sredini.

Kompanija “Božić i sinovi” deo su globalnog Microsoft Authorised Refurbisher programa, rasprostranjenog širom planete, a posebno smo fokusirani na deo Community MAR , kroz koji se obezbeđuju  računari sa prethodno instaliranim  legalnim softverom dobrotvornim, neprofitnim i obrazovnim ustanovama.

Naši partneri u ovoj akciji – OŠ “Žarko Zrenjanin” od kompanije “Božić i sinovi” dobiće kompjuter s instaliranim legalnim softverom.

U ovu akciju uključiće se i zaposleni u Domu kulture „3. oktobar“ u Banatskom Novom Selu.