Povodom Svetskog dana zaštite staništa, u četvrtak, 6. oktobra, ProCredit banka i “BiS Reciklažni centar” su pokrenuli akciju pod nazivom “Za zdraviju prirodu u našem komšiluku”, posvećenu reciklaži elektronskog otpada, kao i daljoj edukaciji i unapređenju svesti građana i preduzeća o važnosti odgovornog upravljanja elektronskim otpadom.

U okviru ove akcije, koja će trajati do 16. oktobra, “BiS Reciklažni centar” je ispred Centrale ProCredit Banke (Ulica Milutina Milankovića 17 na Novom Beogradu), postavio namenski kontejner, u koji će svi građani, klijenti ove banke, komsije…  moći da odlože svoje stare i neispravne elektronske uređaje, računarsku opremu, kao i ostale aparate koji im više nisu potrebni.

Sa namerom da čitava akcija, pored svog ekološkog karaktera, dobije i snažnu humanitarnu notu, ProCredit banka je odlučila da za svaki kilogram elektronskog otpada koji građani i preduzeća donesu i odlože u namenski reciklažni kontejner, izdvoji i uplati po jedan evro u Humanitarni fond B92 za kupovinu inkubatora za porodilišta u Srbiji.

Takođe, za sve građane koji se priključe akciji “Za zdraviju prirodu u našem komšiluku”, ProCredit banka je pripremila vredan poklon – šest meseca besplatnog korišćenja usluge mobilnog bankarstva ProCredit banke.